top of page

Rytmisen voimistelun puvun vuokraaminen: plussat ja miinukset

Rytmisen voimistelun puku on tärkeä (mutta ei ole pakollinen) osa voimistelijan tyylistä. Ei ole olemassa virallista sääntöä, että voimistelijan puvussa olisi pakko olla tietty määrä strasseja tai tietynlainen kuosi, mutta ihan varmasti kaikki rytmiset voimistelijat pienestä alkaen haluaisivat näyttää loistavalta matolla.


Kisapuvun luominen voi viedä monta viikkoa erityisesti jos puvussa on paljon strasseja ja monimutkaisia elementtejä. Lisäksi tällaisen puvun hinta voi ylittää muutama sata euroa helposti. Silloin kun voimistelija aloittaa kilpailemisen on sopiva aika miettiä mistä ja milloin kannattaa saada kisapukuja. Voimistelija kasvaa ja uusia ohjelmia koko ajan tulee lisää, samalla voi kasvaa tarve kisapuvuista. Pienemmät voimistelijat tuskin käyttäisivät pukujansa pitkään koska he kasvavat aika nopeasti. Vanhempi voimistelija ei kasva niin nopeasti, mutta yleensä hän tarvitse muutama puku eri ohjelmille. Tämän lisäksi voimistelijat usein seuraavat pukujen trendeistä, jotka muuten vaihtuvat hyvin nopeasti (lue lisää rytmisen voimistelun pukuihin kehityksestä ajassa meidän postauksesta).


Jossain vaiheessa nousee kysymys kisapuvun hinnasta. Miten kauan sama puku palvelee voimistelijaa? Tarvitaanko yksi vai enemmän pukuja samana aikana? Ja milloin olisi järkevä valita puvun vuokraa oston sijalle?Tarkistetaan mitkä ovat positiiviset ja negatiiviset puolet kisapuvun vuokraamisessa. Yksi pää vuokraamisen hyödyistä on säästö. Ostohinta voi ylittää vuokran hinnan kaksikertaisesti ja enemmänkin. Ja aina tulee kysymys, mitä tehdään puvulle kun se jää pieneksi? Entä jos puku ei sovikaan tulevan kauden ohjelmalle? Kansainvälisen tason voimistelijat yleensä eivät käytä samoja pukuja yhtä kautta pidempää. Puvun voi myydä, mutta prosessi vie jonkun verran aikaa ja voimia omistajalta. Vuokraus on todellakin helpompi. Puvun voi palauttaa kilpailun seuraavana päivänä ja puvun omistaja huolehtii sen pesusta ja korjaamisesta jos on tarvetta.


Joskus voi olla tilanne, jossa kisapukua tarvitaan vain kerran. Sen osto ei ole paras vaihtoehto silloin. Tai jos sovituksen jälkeen selvisikin, että puku on liian pieni tai vaurioitunut, ja uuden puvun tilaamiseen ei jää aikaa ennen kilpailuja.


Ja lopuksi voi olla tilanne, että voimistelija haluaa vaan jotain uutta tyyliinsä. Ei tarvitse miettiä uuden puvun ostosta silloin, riittää vain vuokraaminen.


Myös vuokraamisen vastuullisuus on iso teko. Sama puku on käytössä muutamalla voimistelijalla ja uusia kankaita (usein keinotekoisia) ja lasillisia kiviä ei käytetä uuden puvun tekemiseen.


Tarkistettiin puvun vuokraamisen positiiviset puolet ja nyt siirretään negatiivisiin puoliin. Voi olla vaikea löydä täydellisesti istuva puku vuokraamiselle, koska yleensä kisapuvut tehdään mittojen mukaan asiakkaalle, joka vuokraa puvun ensimmäisenä. Kaikki seuraavat asiakkaat valitsevat puvun, joka sopii heille parhaillaan olemassa olevista puvuista. Tämä ongelma on ratkaistava, jos valikoimassa on eri kokoisia pukuja vuokraamiseen. Myös voi olla vaikea löytää kisapuku, joka sopisi ohjelmaan täydellisesti. Vuokrattava puku ei välttämättä ole miellyttävää voimistelijalle, eikä ole hänen "ainut unelmapukunsa". Tässä tapauksessa oman puvun luominen on paras ratkaisu. Uuden puvunkin voi tilata omien mittojen mukaan ja vuokrata sovittaessa ompelimon kanssa tästä etukäteen. Tämä palvelu ei ole vielä niin yleistynyt ja hinta voi ylittää jo olemassa olevan puvun vuokrahinnan, mutta se ei ylitä uuden puvun ostoshinnan.


Samalla hygieenisyyden kysymys nousee kun kyse on muutamasta voimistelijasta, jotka käyttävät samaa urheiluvaatetta. Sopiva urheilu alusvaate on pakollinen ehto vuokraamiselle. Ompelimo on velvollinen pesemään puvut jokaisen käyttäjän jälkeen.


Jos on päätettävä, onko puku ostettavissa vai vuokrattavissa, suosittelemme miettimään tilatun puvun hinnasta ja sen myyntihinnasta käytön jälkeen. Jos näiden hintojen välinen ero on korkeampi kuin puvun vuokraushinta, miettikää puvun vuokraamisesta tarkemmin ja keskustelkaa tästä voimistelijanne kanssa.


Muistakaa että ensimmäinen vuokra on periaatteessa uuden puvun teettäminen mittojen ja tietyn luonnoksen mukaan. Samalla ei tarvitse miettiä puvun jälleenmyynnistä.


Stella Gymnastics tarjoa asiakkaillensa mahdollisimman joustavat ehdot. Valmiina olevat kisapuvut voi ostaa tai vuokrata meiltä. Voidaan myös luoda täysin uusi kisapuku myyntiin tai vuokrattavaksi teidän mittojen ja valitun tyylin mukaan. Emme rajoittaa asiakkaitamme ja haluamme, että jokaisella olisi mahdollisuus hankkia kaunis ja laadukas kisapuku riippumatta taloudellisesta tilanteesta.

Myynnissä ja vuokrassa olevia pukujamme ovat nähtävissä tästä.
Mitä mieltä olet kisapuvun vuokraamisesta? Oletko vuokrannut kisapukuja ennen? Tai haluaisitko vasta kokeilla tämän palvelun? Mitä muita positiivisia ja negatiivisia puolia löytyy kisapuvun vuokraamisessa mielestäsi?

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page