top of page

Stella Gymnastics:in tarina

Päivitetty: 26. jouluk. 2022

Muutaman päivän päästä rakas yritykseni ylittää 1,5 vuoden iän rajan.

Matka on ollut hyvin lyhyt toisaalta, mutta sen varrella tapahtui todella paljon.

Osa asiakkaistamme on ollut mukana matkassa aika tiukasti melkein alusta alkaen, mutta osalle varmaan avautuu paljon uutta tästä postauksesta.Stella Gymnastics perustettiin kesken koronarajoituksia eli 1.7.2021.

On olemassa FFF-periaate, jonkun mukaan ennen liikeidean lanseeraamista kannattaa kysyä liikeideasta perheen jäseniltä (family), ystäviltä (friends) ja idiooteilta (fools) 😊

Kaikilta on kysytty ja suurin osa ei ollut innossa ideasta. Siihen oli hyviä perusteita:

- en ollut yrittäjänä ennen

- minulla ei ole yrittäjän koulutusta

- minulla on 37,5 tuntia töitä per viikko johtavassa asemassa rahoitusalan yrityksessä, joka vasta tuli pörssiin

- minulla on 2 suhteellisen pientä lasta ja monta muuta tekemistä elämässä, esimerkiksi 39 pienten futispelaajien joukkue johtajuus

- KORONA! Eli kuka ostaa kisapukuja kun kisoja ei pidetä???

Viimeinen argumentti oli hyvin vahva, mutta uteliaisuus yritystoimintaa vastaan voitti.

Kovana positiivisena argumenttina oli se, että kauniiden mekkojen ja kisapukujen suunnittelu ja teettäminen oli äitini pitkäaikainen unelma.Lähdettiin toteuttamaan meidän unelmiamme yhdessä! Olen järjestäjänä ja äitini tekijänä.

Äiti kävi yhden maailman suosituimmista kisapukujen tekijöiden kursseilla ja ainakin hänellä oli soveltuva koulutus. Hän on aina ompelut todella hyvin, mutta hänelläkin oli alussa kirjainpidon työt, joista hän luopui, kun toimintamme alkoi kasvaa.Marraskuussa 2021 perustin Stella Gymnastics verkkokaupan. Sivut ja niiden sisällöt tein työn jälkeen harrastuksena. Onneksi ainakin tässä IT-alan koulutukseni oli apuna 😊

Aloin rakentamaan some- ja markkinointia, haastatella valmentajia, tuomareita ja kysyä, mitä oikein tarvitaan verkkokauppaan.

Osa vastauksista oli jo ennestään hyvin tuttuja. Kilpailevan voimistelijan äitinä tiesin monet puutteet valikoimasta, joita oli pitkä halu täydentää.

Näin Suomeen taas tulivat erittäin mukavat ja kovasti suositut Sasaki 147 puolitossut. Sen jälkeen tulivat myös monet muut Sasaki, Chacott ja Pastorelli tavarat.

En ikinä lisäännyt verkkokaupan valikoimaan tavaroita, joista en pitänyt itse.

Verkkokaupastamme edelleenkin saa ainoastaan tarvikkeet, jotka oikeasti tukevat voimistelijan kehittämistä, ovat korkealaatuisia ja varmasti ovat aika hyviä jälleenmyynnissä.

Toiminta on lähtenyt aika kovalla vauhdilla eteenpäin. Koronarajoituksia purettiin ja katsoin innolla vuoteen 2022, jossa tarkoitus oli kasvata toimintaa vielä laajemmin.Sitten tuli 24.2.2022. Ennen kaikkea maailmani kaatui. Ensimmäiset päivät olivat ne päivät, joita en unohda ikinä elämässäni. Onneksi sain apua ja 10 päivän päästä sain myös halailla rakkaita vanhempiani.

Muutama projekti, kaikki materiaalit ja luonnokset jäivät kuitenkin kotikaupunkini Harkovaan, eikä ne ikinä saapuvat enää.

Tärkein on kuitenkin ihmisiä. Toiminta pysähtyi pariksi kuukaudeksi. Oli aika levätä, kerätä voimia ja vanhemmilleni aloittaa uusi elämä täysin puhtaasta.

Tässä vaiheessa haluan kiittää suuresti ihania asiakkaitani tuestanne. Tämä oli suuri pelastus minulle. Kiitos kun uskoitte ja annoitte toisen mahdollisuuden lähteä matkaan! Kiitos myös alan kollegoille. Ilman teidän neuvoja olisin varmaan vielä pitkin etsimässä kankaita, strasseja ja muita materiaaleja.Alkoi ompelukoneiden hankinta, kankaiden etsintä, koulutusmateriaaleja onneksi saatiin uudestaan ihanalta äidin opettajalta Svetlanalta. Matka oli pitkä, mutta jo alkukesästä nähtiin Sofian toinen puku. Muuten Sofian ensimmäinen Stella Gymnastics puku olikin Stella Gymnastics:in ensimmäinen puku.Aika nopeasti tilaukset alkoivat valumaan. Varmaan kisapukujen valmistuksessa johtavien maiden eli Venäjän ja Ukrainan tilanne vaikutti tähän. Meille alkoi tulemaan myös tilauksia muualta Euroopasta ja maailmasta. Jo kesän aikana lähdettiin etsimään tiimin vahvistusta ja saimme iloksemme aivan upeita Innaa ja Irynaa. Molemmat tulivat kevään aikana Ukrainasta lastenne kanssa. Molemmilla oli pelko silmissä ja haavat sydämissä. Sanotaan että käsityö hoitaa mieltä. Kaikille meille tämä oli tarpeen mukaan.Tässä olemme elämäni rankimman vuoden lopussa. Toki haluaisin että liiketoimintani kehittyisi eri tavalla, mutta olen erittäin kiitollinen, että sain näitä kolme naista lähelleni. Ensi vuonna meidän yhteinen seikkailu jatkuu.

Itsestäni voisin sanoa, että tämän vuoden aikana yritykseni kirjaimellisesti pelasti minut. Iloiset lasten silmät antoivat toivoa, asiakkaiden kanssa puuha oli mahtava terapia. Olen edelleen täysipäiväisessä töissä, koska rakastan työtäni. Olen analyytikko ja se auttaa myös yrityksen toiminnan kehityksessä. Olen edelleen pienten ihanien 39 poikien jojo. Olen edelleen äiti kahdelle mahtaville lapsille, vaimo parhaalle miehelle, tytär rakkaalle vanhemmilleni, jotka pääsivät mainiosti mukaan suomalaiseen työelämään iästä riippumatta.Kaikista huolimatta olen edelleen ylpeä Stella Gymnastics yrittäjä, joka on todella kiitollinen erinomaisille asiakkaillensa.Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page