top of page

Hiuskoristeet rytmisessä voimistelussa

Päivitetty: 9. helmik. 2022

Hiuskoristeet ovat suhteellisen uusi trendi rytmisessä voimistelussa. Kansainvälisissä kilpailuissa vain venäläiset voimistelijat käyttävät niitä nykyään. Kuitenkin pienemmät voimistelijat, jotka eivät vielä kilpaile kansainvälisellä tasolla, koristelevat nutturansa hiuskoristeilla myös muissa maissa.


Dina Averina on koristanut nutturansa ensimmäisenä maailmancupissa Pesarossa huhtikuussa 2019. Dinan keilaohjelmassa oli käytetty suosittu venäläinen musiikki "Itämaiset sadut" (Vostochniye skazki) ja hänen puku oli aiheenmukainen.


Dina Averina, 2019


Kuitenkin jo heinäkuussa 2019 rytmisen voimistelun nuorten maailmanmestaruuden kilpailussa Moskovassa kaikilla kolmella venäläisillä edustajilla oli hiuskoristeita.


Lala Kramarenko, ryminen voimistelu, photo Indrek Kask

Lala Kramarenko, 2019


Lala Kramarenko esitti kaksi ohjelmaa keiloilla ja pallolla. Molemmat hänen hiuskoristeet olivat täydellisesti sopineet pukuihin ja olivat teetettyjä Svetlana Gerasimovan studiossa.Lala Kramarenko, 2019


Sama studio teki pukuja ja koristeita Daria Sergayevalle, joka esitti nauhaohjelmansa, ja Anastasia Simakovalle, joka esitti naruohjelmansa.


Anastasialla oli erikoinen puku venäläisessä kansallisessa tyylissä, jossa hän näytti oikealta kuningattarelta. Puvussa oli mielenkiintoinen kaulus ja hiukset olivat laitettu muistuttavansa perinteinen venäläinen päähine nimeltä kokoshnik.


Anastasia Simakova, 2019


Daria edusti maansa nauhaohjelmalla, jossa oli käytetty musiikki elokuvasta "Haamujengi" (Ghostbusters). Musiikin piirteet olivat selkeästi näkyvissä hänen puvussa. Tarkemmin katsottuna puvussa voi huomata haamujengin logo voimistelijan selällä. Darian hiukset olivat myös epätavallisesti laitettuja kahdelle nutturalle ja tästä tuli hänen erikoismerkintä.Daria Sergayeva, 2019


Nykyään venäläiset rytmiset käyttävät hiuskoristeensa lähes jokaisessa ohjelmassa, sekä yksilövoimistelussa, että ryhmäkilpailuissa.


Venäjän rytmisen voimistelun maajoukkue, 2021


Rytmisen voimistelun liike Stella Gymnastics myös valmistaa rytmisen voimistelun hiuskoristeita. Koristeet sopivat voimistelijan kokonaistyylille.


Stella Gymnastics, 2021


Tilattaessa puku meiltä, saa hiuskoriste kaupan päälle. Koriste voi myös tilata erikseen jos puku on jo olemassa. Tässä tapauksessa otetaan huomioon puvun tyyli ja väri ja voimistelijan hiusten väri.


Koristella on alusta, joka koristetaan strasseilla, ja alustan päälle kiinnitetään hiuslenkki. Nimenomaan hiuslenkin valintaa varten tarvitaan tieto voimistelijan hiusväristä, että hiuslenkki olisi huomaamatta koristessa. Alustalla on myös silmukoita, joiden avulla alusta kiinnitetään pinneillä nutturalle tai voimistelijan hiuksille. Kiinnitysprosessi on hyvin helppo ja nopea. Tehtiin video, jossa näytetään miten helposti ja yksinkertaisesti kiinnitys onnistuu.


Miten kiinnitetään rytmisen voimistelun hiuskoristen?


Lisää ideoita hiuskoristeista löytyy Pinterest-tilillämme.


Keräämällä tiedot tälle postaukselle löysin aika paljon ristiriitaisia mielipiteitä rytmisen voimistelun hiuskoristeista. Jotkut ajattelevat, että hiuskoristeet ovat uusi trendi rytmisen voimistelun muodissa. Toiset luulevat, että koristeet eivät pysy hyvin nutturalla ja eivät näytä hyvältä. Toki ei välttämättä jokainen koriste on somistettavaa!


Dina Averina, 2021


Mitä mieltä olette hiuskoristeista rytmisessä voimistelussa? Haluaisitteko koristeen? Tervetuloa jakamaan mielipiteitä!

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page