top of page

Miten voi pestä rytmisen voimistelun puvun?

Päivitetty: 9. helmik. 2022

Rytmisen voimistelun puku ei ihan varmasti likaantuu niin paljon kuin muut urheiluvaatteet, mutta pitkän kilpailuja täynnä olevan kauden jälkeen, tai ennen jälleen myyntiä, puvun kuitenkin kannattaa pestä.Monien kilpapukujen päällä on monimutkaisia maalilla tai glitterillä tehtyjä kuvioita ja elementtejä. Mutta nämä eivät ole esteenä puvun pesuun. Tarjoamme tämän pesuohjeen, koska haluamme kisapukusi palvelevan sinulle pitkään ja hyvin. Tämä ohje perustuu Svetlana Gerasimovan studion opetusvideoon.

Pesun aloittamiseen tarvitset suhteellisen pienen pesuvadin, pesuaineen, esimerkiksi Fairy käsitiskianeen, ja muutama iso kylpypyyhe. Veden lämpötilan pesuvadissa pitää olla noin 30 astetta.

Pian pesun alettaessa todennäköisesti huomaat, että veden väri on muuttunut. Ei hätää! Värikkäät lycra-kankaat voivat vaihtaa värejä pesun aikana. Ei tarvitse kastaa puvun vedessä vaan pesu voi aloittaa heti. Riittää jos hierot puvun niissä paikoissa, joissa se likaantuu useimmiten, eli kainaloiden alla ja alushousujen alueella. Samalla yrittää välttää hieromista niissä kohdissa, missä on laitettu glitteri.

Sen jälkeen otetaan puku pois vedestä, hieman puristetaan sen, mutta ei kierretä. Vesi in vaihdettava puhtaan ja puku on huuhdeltava. Veden pitää vaihtaa ainakin 1-2 kertaa tai siihen asti kun vedessä ei ole enää saippua. Annetaan veden valuta pois puvusta, hieman puristetaan puvun, mutta ei kierretä.

Sen jälkeen laitetaan kylpypyyhe tasaisen pinnan päälle ja sen päälle laitetaan puku mahdollisimman paljon suoristamalla sen. Aloitetaan puvun kuivaaminen rullaamalla sen pyyhkeen sisällä ja kevyesti painattaessa. Pyyhe ottaa sisään ylimääräinen kosteus puvusta ja näin puku kuivuu. Silloin kun pyyhe tuntuu liian kostealta, sen pitää vaihtaa uusiksi. Kuivauksen prosessi voi lopettaa, kun pyyhe on riittävän kuiva edes pitkän puvun rullaamisen jälkeen.


Varmistaakseen että puvun väreistä eivät jääneet jälkiä, laittakaa kuiva pyyhe puvun sisälle ja antaa sen kuivumaan yön yli vaakapinnalla. Jos puvussa on hihat ja hihoissa on värjättyjä kuoseja tai värikäs lycra-kangas, suositellaan laitamaan myös pienet pyyhkeet hihoihin. Lisäksi voi laittaa pyyhe puvun ja helman välillä, jos helmalla on värjättyjä elementtejä.
Näin puvun pitää jättää kuivumaan yön yli. Oletteko ikinä pesseet kilpapukuja?


474 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page